لپ تاپ‌های زیادی در مدل‌های مختلف با کاربری گوناگون هر سال راهی بازار  می‌شوند. اما تنوع بسیار زیاد لپ‌تاپ‌ها این روزها کاری کرده کاربران در  انتخاب مدلی که بتواند عملکردی درست و ایده‌آل داشته باشد دچار مشکل شوند.  یکی از این افراد برنامه‌نویس‌ها هستند. بسیاری از آن‌ها نمی‌دانند یک  لپتاپ مناسب برای برنامه نویسی باید چه خصوصیاتی داشته باشد که به بهترین  شکل ممکن نیاز آن‌ها را برطرف کند.

1. پردازنده

برای خرید یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی نباید به فکر یک  پردازنده‌ی سریع و باکیفیت باشید. چون کد نویسی کار ساده‌ای است که حتی در  یک نوت پد هم به راحتی می‌توان آن را انجام داد. اما برای اجرای آن کد و  نرم‌افزاری که می‌خواهید در فضای آن برنامه‌نویسی کنید، قطعا به یک  پردازنده‌ی قدرتمندتر نیاز است. البته باز هم این پردازنده نیازی نیست که  یک مدل پریمیوم باشد. به صورت کلی باید بدانید حوزه‌ی کاری‌تان چیست.  زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی وجود دارند که هر کدام از آن‌ها مناسب با نوع  توان مورد نیاز، پردازنده‌ی قدرتمندتری را هم می‌طلبند. اما پیشنهاد ما به  شما این است که یک لپ تاپ با پردازنده‌ی حداقل i5 از پردازنده‌های اینتل  آن هم از نسل 10 به بعد یا سری i3 از نسل 12 یا رایزن 5 بروید.

2. رم

رم همان قطعه‌ای است که اگر به اندازه‌ی کافی حافظه و سرعت داشته باشد،  در اجرای چندین برنامه به صورت همزمان با مشکل مواجه نمی‌شوید. یک کد نویس  هم نیاز دارد همزمان چندین اپلیکیشن را باز نگه دارد تا در سریع‌ترین زمان  ممکن به آن‌ها دسترسی داشته باشد. 8 گیگابایت حداقل چیزی است که باید وجود  داشته باشد و اگر پیشنهاد ما را بخواهید می‌گوییم حداقل مدلی را انتخاب  کنید که امکان ارتقای رم را داشته باشد. اگر بتوانید یک مدل با 16 گیگابایت  حافظه‌ی رم با قیمت مناسب بیابید چون یک انتخاب هوشمندانه و آینده‌نگرانه  خواهد بود.

3. گرافیک

گرافیک قدرتمند چیزی نیست که یک برنامه‌نویس معمولی به آن نیاز داشته  باشد. شما برای کد نویسی یک گرافیک از سری RTX 40 یا RTX 30 نمی‌خواهید.  چون این کارت‌ها برای اهداف بسیار حرفه‌ای‌تر و سنگین‌تر نظیر گیمینگ،  رندرینگ و… ساخته می‌شوند. البته باز هم باید به حوزه‌ی کاری خود نگاه کنید  و تصمیم بگیرید. یک سری از افراد هستند که در برنامه‌ی آن‌ها عناصر  گرافیکی متعددی وجود دارد و برای خروجی گرفتن به توان گرافیکی بالا نیاز  دارند.

یک سری دیگر هم نیازی به خروجی گرفتن و توانایی گرافیکی بالا را  نمی‌طلبند. به صورت کلی انتخاب لپ تاپی با گرافیک GTX 1650 یا MX450 برای  کسانی که محدودیت بودجه‌ی شدید ندارند می‌تواند گزینه‌ی بسیار ایده‌آل و  کارراه‌اندازی باشد. در صورتی که حوزه‌ی کاری شما به گرافیک قدرتمندی نیاز  ندارد، انتخاب محصولاتی با گرافیک ضعیف‌تر هم غیرمنطقی نخواهد بود.

4. حافظه‌ی SSD

حافظه‌ی داخلی پرسرعت یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای خرید لپ تاپ مناسب  برای برنامه نویسی است. چون دائما باید بین اپ‌های مختلف بگردید، برای رفع  اشتباهات در اینترنت سرچ کنید و کلی کار دیگر. SSD همچنین در بوت ویندوز و  سرعت کلی کار با سیستم هم تأثیر زیادی دارد. اما در پردازش‌ها و انجام  مولتی تسکینگ فایده‌ی خاصی ندارد و نمی‌تواند عملکرد سیستم را ارتقا دهد.  اگر در محدودیت بودجه هستید مدلی را تهیه کنید که امکان پشتیبانی از SSD را  داشته باشد. بدین ترتیب می‌توانید در ادامه آن را به سیستم اضافه کنید.

5. نمایشگر

فرقی نمی‌کند برنامه نویس باشید، گیمر یا کارمند. مادامی که مجبورید  به‌مدت زمان طولانی به صفحه‌ی کامپیوتر یا لپتاپ نگاه کنید، باید محصولی را  خریداری کنید که از نمایشگر باکیفیتی برخوردار باشد. چون برای سلامتی  چشمان شما با مهم است و باید به آن توجه کرد. اما اگر برنامه‌نویسی شما با  خروجی‌هایی همراه است که جلوه‌های بصری و تحلیل آن‌ها از دید شما از اهمیت  زیادی برخوردار است، باید روی خرید یک لپ تاپ با نمایشگر باکیفیت  سرمایه‌گذاری کنید.

به صورت کلی اگر نمایشگر حداقل 1080P باشد کفایت می‌کند. از لحاظ  اندازه، معمولا شرکت‌ها لپ تاپ های مناسب برنامه نویسی را جمع و جورتر  طراحی می‌کنند تا کاربر بتواند هر کجا که می‌خواهد آن را با خود به همراه  داشته باشد. اما اگر محصول 13 یا 14 اینچ باشد، شاید کیفیت کارتان تحت  تأثیر قرار بگیرد. نمایشگر هرچه بزرگ‌تر باشد، شما با دید بیشتر و بهتری  می‌توانید کارهای خود را پیش ببرید. هرچند این موضوع باز هم به سلیقه‌ی شما  بر می‌گردد.

یک سری از افراد یک لپ تاپ ارزان‌قیمت به همراه مانیتور باکیفیت تهیه  می‌کنند که این هم می‌تواند یک گزینه‌ی معقول باشد.                   

6. صفحه کلید

می‌رسیم به یکی از مهم‌ترین قطعاتی که برای برنامه‌نویسی واقعاً ضروری  است و می‌تواند کیفیت کار شما را دگرگون کند. لپ‌تاپ‌های بازار صفحه  کلیدهای خوبی دارند اما نمی‌توان گفت حرفه‌ای هستند؛ هرچند می‌توانند برای  برنامه‌نویسی گزینه‌ی خوبی باشند. ولی پیشنهاد می‌کنیم یک صفحه کلید مجزا  با نور پس‌زمینه خریداری کنید که هم برای تایپ کردن گزینه‌ی مناسبی باشد و  هم مطابق سلیقه‌ی خودتان باشد.                                       

7. پورت‌ها و اتصالات

یک برنامه نویس باید از لپ تاپی بهره ببرد که از لحاظ پورت‌ها و اتصالات  هیچ کمبودی نداشته باشد. شما نیاز است دائما چیزهای مختلف را به سیستم  متصل کنید؛ از USB فلش گرفته تا صفحه کلید، مانیتور، DVD اکسترنال، هارد و…  در نتیجه حتما باید سیستمی غنی از انواع و اقسام پورت‌های مهم از جمله  USB-C، پورت HDMI، پورت LAN برای اتصال به شبکه‌ی اینترنت و… انتخاب کنید.

8. باتری

باتری لپ تاپ اهمیت زیادی دارد اما اگر بیشتر در خانه یا محیطی که  دسترسی به برق وجود دارد کار می‌کنید، نمی‌توان خیلی آن را مهم دانست چون  هر زمانی که نیاز داشته باشید، پریز برق کنارتان هست. ولی برای کسانی که  بیشتر در محیط خارج از خانه کار می‌کنند، یک لپ تاپ با شارژدهی مناسب  منطقی‌تر خواهد بود. البته خرید پاوربانک می‌تواند یک راه حل عالی برای این  افراد باشد.

برای مشاهده بهترین لپتاپهای مخصوص برنامه نویسی  اینجا  کلیک کنید مهندسین مشاور ون پلاس لپتاپهایی رو برای شما معرفی میکنند که با کمترین هزینه و با بالاترین کیفیت بتوانید از برنامهنویسی لذت ببرید .